Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De wonde, en het recht op kwetsbaarheid

juni 21 @ 20:00 - 22:00

Boekpresentatie met en door Christine Gruwez.

Dit nieuwe boek van Christine Gruwez verscheen vorig jaar in het Duits bij uitgeverij Urachhaus (Die Wunde). Yoke Neyrinck en Werner Govaerts zorgen nu voor een vertaling voor het Nederlandstalige publiek.
Rudy Vandercruysse schreef in zijn recensie over dit boek: “De titel van dit boek kan verwondering oproepen: wie hecht er nu in onze onheilspellend verwarde tijd waarde aan een ‘recht op kwetsbaarheid’? Iedereen heeft toch al zijn wonden.”
Volgens Christine Gruwez ontstaat een wonde wanneer een levendige samenhang verbroken wordt. De ‘primordiale wonde’ is de wonde die alle verdere kwetsuren voorafgaat: op grond van ons wezen zijn we als mensen kwetsbaar.
Christine Gruwez schetst op een indringende wijze dat we pas werkelijk tijdgenoten worden als we de in het menselijke wezen gegronde kwetsbaarheid in onszelf en de medemens erkennen, zodat kracht voor verlossing kan voortkomen uit genezing.
Het boek zal zowel in Brugge als in Antwerpen worden voorgesteld, respectievelijk op 8 juni en op 21 juni (zie kalender onderaan).
De verkoopprijs kan op dit moment nog niet vastgelegd worden, maar wie het boek toch graag snel in huis heeft, kan nu reeds voorbestellen via  e-mail: info@vialibra.be.

 

Gegevens

Datum:
juni 21
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisator

Via Libra
E-mail
info@via-libra.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hiberniaschool
Volkstraat 40
Antwerpen, 2000 België
+ Google Maps