Jeugdsectie in België

Vind je eigen spoor

Het vinden van je eigen spoor is misschien wel de grootste uitdaging die er is. We willen ons allemaal ontwikkelen, een interessante studie volgen, een leuke baan krijgen, vriendschappen sluiten en veel met anderen delen. Maar daarnaast vraagt het leven ook ruimte om stil te staan, bij de dingen die je raken, bij wezenlijke vragen over de kern van je bestaan.

Plaats voor ontmoeting en gesprek

Ben jij iemand die met beide benen op de grond staat, maar ook wil werken aan innerlijke ontwikkeling? Die een bewust bestaan in deze tijd wil combineren met een spirituele houding? Dan is antroposofie misschien iets voor jou, want antroposofie is werken aan jezelf door te werken aan de wereld. Bij de Antroposofische Vereniging is er plaats voor ontmoeting en gesprek. Er worden onder meer conferenties, themadagen en kleine gespreksbijeenkomsten georganiseerd, ook voor jonge mensen. Interesse?

Ben je geïnteresseerd in antroposofie, wil je lid worden van de Antroposofische Vereniging waarbij je ook het maandblad Antroposofie Vandaag ontvangt? Dan kun je tot je 28e jongerenlid worden voor € 30,00 per jaar. Het jongerenlidmaatschap geeft o.a. toegang tot alle activiteiten van de vereniging. Stuur een mail naar info(at)antroposofie.be. Hierkun je uitgebreide informatie aanvragen over de Antroposofische Vereniging. Ook kun je jezelf aanmelden als jongerenlid.

Iedere eerste maandag van de maand organiseert de antroposofische vereniging België een antroposofisch jongerencafé. Antroposofisch jongerencafé Jongeren komen er met elkaar in gesprek over thema’s binnen en buiten de antroposofie. Een informeel samenzijn gaat er hand in hand met intens samen verdiepen van vragen en thema’s.


Ik verzoek u, en heb dat ook in Berlijn gedaan, om niets van wat ik ooit gezegd heb of nog zal zeggen op autoriteit en geloof aan te nemen.

 

 

– De volkszielen – GA 121 – Kristiana (Oslo) 17 juni 1910