Werkboek geneesplanten en hun toepassing in de uitwendige therapie – Joop van Dam

Werkboek geneesplanten en hun toepassing in de uitwendige therapie – Joop van Dam

Een beschrijving van de meest gebruikt planten die bij uitwendige therapieën zoals baden, kompressen en massages, worden gebruikt, met foto’s. De werkzame stoffen, de verschijningsvorm, de relatie met de elementen én de toepassingen worden hier kort per plant beschreven.

Dit werkboek is een aanzet om planten, die gereld bij de uitwendige therapieën worden gebruikt, beter te leren kennen. Een groep verpleegkundigen heeft, samen met een arts, hun kennis en ervaring gebundeld in dit werkboek. Tijdens nascholingsdagen van de antroposofisch werkende verpleegkundigen zijn de aanvullingen in de tekst van deze tweede druk verwerkt.

« Terug


Er zouden artikelen moeten verschijnen vanuit de meest verschillende standpunten, dat het eenvoudigweg van grote betekenis is voor het kind wanneer het pas tussen het achtste en negende levensjaar echt leert lezen. Men kan daar als voorbeeld aanhalen dat Goethe vóór zijn negende jaar niet kon lezen of schrijven … en dat daartegenover mensen die uiteindelijk zwakzinnig zijn geworden al op hun vierde, vijfde jaar konden lezen en schrijven.

– Rudolf Steiner – Bron: GA 300b – Ergänzungen zu den pädagogischen Grundkursen – Dornach, 15 maart 1922