Ketenen tot vrijheid – Demonstraties sociaaltherapie

Ketenen tot vrijheid – Demonstraties sociaaltherapie

Tine Verhagen en Albert de Vries

Schetsen van situaties uit de praktijk van alledag van een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke handicap.

Heel mooi wordt zichtbaar hoe Tine, zonder zich te verliezen in een grenzeloos meegaan, vanuit een positieve grondhouding, vanuit een eigen ’ja-zeggen’, meebeweegt met bewoners. ’Ik ga in op wat nodig is’, zegt Tine in dit boekje: ’Dat geeft mij vrijheid’.

Vrijheid is een belangrijk thema in het werk van Tine Verhagen. Geen vrijblijvende aangelegenheid, maar iets waar actief, met verantwoordelijkheidsbesef, aan gewerkt wordt, iets dat gecultiveerd wordt.

« Terug


Ik geloof dat het voor onze ontwikkelingsweg van belang is dat je vragen durft te stellen en dat je die vragen durft vol te houden, durft vast te houden. Want vragen is het enige dat je verder brengt. Voor mij is een vraagstelling veel belangrijker dan het vinden van een antwoord, want de vraag brengt je op een weg, die je op dingen brengt die anders zijn dan het antwoord dat je aanvankelijk dacht te kunnen geven.

– Bernard Lievegoed