Kentering een keerpunt – Kunst als inspiratiebron voor zelfinzicht

Peter Idenburg

Ben ik wel op de goede weg?’

‘Is dit alles wat het leven te bieden heeft?’

‘Indien niet nu, wanneer dan wel?’

Klinken deze vragen u bekend in de oren? Dan is dit een boek voor u. In Kentering en keerpunt gaan kunst, mythologie en psychologie een verrassende verbintenis aan. Vroeg of laat dwingen de omgeving of eigen ervaringen ons tot confrontatie en keuzes. Op zo’n kruispunt in het leven is iedereen kwetsbaar en eenzaam. Met dit boek schreef Peter Idenburg een leidraad voor mensen die de dialoog met zichzelf wensen aan te gaan en nieuwe wegen willen inslaan. Kortom, een inspirerend boek voor mensen in het spitsuur van het leven, die toch de tijd willen en durven nemen voor bespiegeling.

Met aanbevelingen van Laurens Jan Brinkhorst, Manfred Kets de Vries, Erik van de Loo en Alex Wynaendts.

Prachtig geïllustreerd met reproducties van maar liefs 37 kunstwerken

Peter Idenburg (1942) was ondernemingsbestuurder, topambtenaar en hoogleraar. Hij studeerde rechten (Leiden) en bedrijfskunde (INSEAD, Fontainebleau), promoveerde op de bescherming en exploitatie van knowhow (Utrecht) en werkte lange tijd op het terrein van de bedrijfskunde en de innovatie.

Ook is hij een gecertificeerd coach van het MMS Institute (Santa Barbara, CA) en behaalde hij in 2006 een diploma Coaching and Consulting for Change (INSEAD). Hij is thans werkzaam als bestuursadviseur en executive coach (www.abcbusinesscoaches.nl) en was initiatiefnemer van de IN NED Academy, een opleiding voor commissarissen en toezichthouders die de nadruk legt op gedrag en integriteit in plaats van op verdere regelgeving.

« Terug


De Antroposofische Vereniging moet een vereniging van mensen zijn, die het zieleleven van de individuele mens en van de samenleving willen verzorgen op grond van een echt inzicht in de geestelijke wereld.

– Rudolf Steiner