Over het mysterie van Lazarus en de drie Johannesfiguren – Johannes de Doper – Johannes de Evangelist – Johannes Zebedeüs – Judith von Halle

Over het mysterie van Lazarus en de drie Johannesfiguren – Johannes de Doper – Johannes de Evangelist – Johannes Zebedeüs – Judith von Halle

Het mysterie van Lazarus-Johannes is een van de belangrijkste christelijke erfenissen om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de huidige en toekomstige mens.

Daarbij hoort de tot nu toe verborgen gebleven samenhang tussen het ontstaan van Lazarus-Johannes en de gestalte van de ‘derde’ Johannes, Johannes Zebedeüs, wat hier naast vele andere tot nu toe niet bekende details wordt onthuld.

Ook de kinderjaren van Johannes de Doper in de woestijn, waarnaar nog heel weinig onderzoek is gedaan, komen aan de orde en worden geesteswetenschappelijk tegen het licht gehouden, alsook diens eigen rol met betrekking tot de kosmische gebeurtenis van Christus Jezus.

« Terug


Er zouden artikelen moeten verschijnen vanuit de meest verschillende standpunten, dat het eenvoudigweg van grote betekenis is voor het kind wanneer het pas tussen het achtste en negende levensjaar echt leert lezen. Men kan daar als voorbeeld aanhalen dat Goethe vóór zijn negende jaar niet kon lezen of schrijven … en dat daartegenover mensen die uiteindelijk zwakzinnig zijn geworden al op hun vierde, vijfde jaar konden lezen en schrijven.

– Rudolf Steiner – Bron: GA 300b – Ergänzungen zu den pädagogischen Grundkursen – Dornach, 15 maart 1922