De lijkwade van Turijn – Doodskleed van Jezus – Doopkleed van Christus – Danielle van Dijk

De lijkwade van Turijn – Doodskleed van Jezus – Doopkleed van Christus – Danielle van Dijk

 

De Lijkwade van Turijn is geen vervalsing en geen schildering! In maart 2014 is eindelijk door vooraanstaande wetenschappers aangetoond dat de Lijkwade van Turijn de echte lijkwade van Jezus is.

Het wonder van de Lijkwade is dat de okerkleurige afbeelding van het lichaam van Jezus op de lijkwade een negatief is. Pas als je foto’s van de Lijkwade maakt, zie je op de negatieven tot in detail hoe de gestalte van Jezus in werkelijkheid geweest moet zijn. De afbeelding is ook driedimensionaal. Niemand kan verklaren hoe deze afdruk van Jezus op de doek ontstaan is. Tot op heden houdt geen enkele theorie stand.

Danielle van Dijk geeft op overtuigende wijze een mogelijke verklaring vanuit de esoterie. Het geheim schuilt volgens haar in het Lichtlichaam van Jezus dat vrijkomt bij de Opstanding, een volstrekt unieke gebeurtenis.

De auteur onderzoekt wat er in de evangeliën, de Nag Hammadi ­Geschriften en de Pistis Sophia geschreven is over dit unieke Lichtlichaam van Jezus, dat tevens het Opstandingslichaam van Christus is. Op een heldere en boeiende manier neemt zij de lezer mee naar onbekende dimensies.

Dit bijzondere boek is geïllustreerd met meer dan 30 prachtige kleurenplaten en zwart-wit afbeeldingen.

Eerder schreef zij: Het Christusbewustzijn; een moderne inwijdingsweg en Maria Magdalena, vrouw naast Jezus; een zoektocht naar het verborgen christendom ).

« Terug


Geleid worden door een ster wil niets anders zeggen dan de ziel zelf als een ster zien.

– Rudolf Steiner