De inwijdingsweg van Rudolf Steiner en het geheim van het Ik

De inwijdingsweg van Rudolf Steiner en het geheim van het Ik – Lezing van 31 maart 2011 in Bologna ter gelegenheid van het eeuwfeest van Rudolf Steiners ‘Bologna-voordracht’ – 

Sergej O. Prokofieff

Boeiende bespreking van Rudolf Steiners beroemde ‘Bologna-voordracht´ over de filosofische en psychologische grondslagen van de antroposofie, de enige voordracht die hij in zijn leven ooit op een filosofisch congres heeft gehouden. Zoals Prokofieff laat zien heeft Rudolf Steiner deze nieuwe wetenschap van het Ik met de bijbehorende scholingsweg als eerste mens op aarde ook zelf verwezenlijkt en zo voor alle mensen de toegang tot het ware Ik van de mens ontsloten. 

« Terug


Ik geloof dat het voor onze ontwikkelingsweg van belang is dat je vragen durft te stellen en dat je die vragen durft vol te houden, durft vast te houden. Want vragen is het enige dat je verder brengt. Voor mij is een vraagstelling veel belangrijker dan het vinden van een antwoord, want de vraag brengt je op een weg, die je op dingen brengt die anders zijn dan het antwoord dat je aanvankelijk dacht te kunnen geven.

– Bernard Lievegoed