De Balkan is geen oorlog waard! – Raspoetin, Rusland en de Eerste Wereldoorlog – De moordaanslag van 12 juli 1914 – Ton Jansen

‘De Balkan is geen oorlog waard!’ – Raspoetin, Rusland en de Eerste Wereldoorlog – De moordaanslag van 12 juli 1914 – Ton Jansen

Zo bekend als de moord op Raspoetin van eind december 1916 bij velen is, zo onbekend is de moordaanslag die op 12 juli 1914 op deze befaamde Russische ‘monnik’ werd gepleegd, op het moment dat Europa zich op de rand van een algemene oorlog bevond. De vraag dringt zich op of de aanslag op Raspoetin, die grote invloed op de tsaar had, soms iets met deze dreigende oorlog te maken had? Of was het louter toeval dat deze aanslag op dat moment plaatsvond, twee weken na de moord op aartshertog Franz-Ferdinand?

Het is deze vraag, die in dit boek centraal staat. En het antwoord mag meer dan verrassend heten!

Een meeslepend relaas van een van de meest fascinerende hoofdstukken uit de geschiedenis van onze tijd.

Uitgeverij Perun Boeken verspreidt regelmatig een nieuwsbrief. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via perunboeken@kpnplanet.nl met als onderwerp ‘nieuwsbrief’. Eerdere nummers van de nieuwsbrief kunnen worden ingezien via de website van Perun.

« Terug


Ik verzoek u, en heb dat ook in Berlijn gedaan, om niets van wat ik ooit gezegd heb of nog zal zeggen op autoriteit en geloof aan te nemen.

 

 

– De volkszielen – GA 121 – Kristiana (Oslo) 17 juni 1910